جامعترین راهنمای خرید سیسمونی | لوازم ضروری برای سیسمونی
راهنمای خرید سیسمونی
راهنمای خرید سیسمونی
راهنمای خرید سیسمونی
راهنمای خرید سیسمونی
سیسمونی شامل چیست ؟
مهمترین نکتهای که لازم است والدین بدانند این است که نباید برای تهیه سیسمونی نوزاد زیاد سخت بگیرند و خودشان را به زحمت بیندازند. به نظر شما برای یک نوزاد تازه متولدشده بهترین سیسمونی چیست؟ شاید بتوان گفت که همهچیزی که یک نوزاد تازه متولدشده در روزهای اول به آن احتیاج دارید پوشک، مکانی برای خوابیدن و یک پتو برای بستن اوست! بسیاری از نیازهای کودکتان را میتوانید بهتدریج و بعد از تولد او هم مهیا کنید.
بنابراین بهتر است با توجه به شرایط اقتصادی، سعی کنید بهجای اذیت کردن خودتان، از لحظاتتان در کنار همسر و کودک دلبندتان لذت ببرید. درنهایت هم بهتر است بدانید که وسایل مهم سیسمونی مختصر و مفید خیلی بهتر از یک سیسمونی کامل است که پرشده از لوازمی که شاید حتی یکبار هم از آنها استفاده نکنید!
در ادامه به شما خواهیم گفت که برای سیسمونی چی لازمه تا بهعنوان راهنمای خرید سیسمونی از آن استفاده کنید.
کیف پوشک نوزاد
شک نداریم که میپرسید پوشک کردن نوزاد بهتر است یا کهنه کردن؟ سخت نگیرید، چراکه هیچ جوابی برای این سؤال وجود ندارد! بر اساس نظر متخصصین، هر خانواده میتواند خودش تصمیم بگیرد که کدامیک برای آنها بهتر است و همان را انتخاب کند و هیچ محدودیتی وجود ندارد.
هیچ فرقی نمیکند انتخاب شما پوشک باشد یا کهنه، مهم این است که بدانید وقتی کودک شما یک هفته را پشت سر بگذارد، تقریباً به دنبال هر وعده غذایی پوشک یا کهنه خود را کثیف خواهد کرد. بهطور میانگین نوزادان روزانه حدود شش پوشک یا کهنه لازم دارند که باید از قبل برای این لحظات آماده باشید.
بهطورکلی در کیف پوشک نوزاد به لوازم زیر احتیاج دارید:
- پوشک یا کهنه
- کرم سوختگی پای نوزاد
- پودر بچه
- دستمال مرطوب نوزاد یا یک دستمال نخی لطیف
- تشک تعویض پوشک
- میز تعویض پوشک
- سطل یا ظرف دربسته برای قرار دادن پوشک یا کهنههای کثیف
- یک دست لباس اضافی بعلاوه یک کلاه (چون شما نمیتوانید از ضد آفتاب برای نوزاد تازه متولدشده استفاده کنید.)
- کرم، وازلین و لوسیون بچه
- گوش پاککن
- لوازم حمام نوزاد
یکی دیگر از لوازمی که باید در سیسمونی کودک گنجانده شود، لوازم حمام و لیست وسایل بهداشتی نوزاد است. البته تا زمانی که بند ناف نوزاد بیفتد نباید او را حمام کنید، بنابراین نیازی به این وسایل تا آن موقع نخواهید داشت. به همین علت بود که گفتیم برای خریدن برخی از وسایل نیاز نیست عجله کنید.
شما باید صبر کنید تا بند ناف بیفتد و منطقه بهبود یابد. این میتواند تا 2 هفته طول بکشد. تا آن زمان ناحیه پوشک او را بهخوبی تمیز کرده و اصول مراقبت از بند ناف نوزاد را رعایت کنید. در این مدت میتوانید با کمک اسفنجهای مخصوص، بدن نوزاد را تمیز کنید.
برای حمام نوزاد به وسایل زیر نیاز دارید:
- وان یا لگن مخصوص حمام کودک
- حوله
- شامپو بچه
- صابون ملایم کودک
- یک فنجان پلاستیکی برای ریختن آب روی بدن نوزاد
- دماسنج برای بررسی دمای آب
- اسفنج و لیف برای شستشوی کودک
- کلاه حمام
- شانه و برس کودک
- عروسکهای بازی وان حمام
پوشاک نوزاد
مهمترین تفاوت سیسمونی نوزاد دختر با پسر در هنگام خرید پوشاک نوزاد نمود پیدا میکند، چراکه شما میتوانید پوشاک متفاوتی را برای نوزاد دختر و پسر خود خریداری کنید. نیازی به خرید لباسهای زیادی برای نوزادان نیست. وزن نوزاد شما سریعتر ازآنچه فکر میکنید رشد میکند و سایر لباسهای آنها تغییر میکند. شما برای چند ماه اول تنها به چند دست لباس برای نوزادتان نیاز خواهید داشت که شامل موارد زیر است:
- زیرپوش دکمهدار نخی سایز 0 تا 3
- سرهمی نخی سایز 0 تا 3
- شلوار نخی
- کلاه نرم
- پیشبند نرم
- دستکش نخی
- جوراب
- زانوبند
- پاپوش، دستکش، سرهمی ضخیم آستینبلند و ژاکت برای فصل سرما
- ناف بند
- سرویس لباس نوزاد 5، 10، 12 و 19 تیکه
قفسه دارو نوزاد
نمیتوان گفت که داشتن قفسه دارو یکی از ملزومات سیسمونی نوزاد است، اما هنگامیکه کودک دلبندتان دچار کسالت شود بسیار به کارتان میآید. مهمترین چیزهایی که باید در قفسه داروی نوزاد داشته باشید شامل موارد زیر است:
- دماسنج دیجیتال که میبایست از نوع رکتال یا زیر بازو باشد. دماسنج گوش یا پیشانی در مورد نوزادان زیر 12 ماه دقیق نیست. با راهنمای خرید تب سنج نوزاد مناسبترین دماسنج رو انتخاب کنید.
- دستگاه بخور سرد، این دستگاه رطوبت را به هوا میافزاید و به پاکسازی بینی کوچک کودک شما کمک میکند. همچنین مانع از گرفتگی بینی او میشود.
- قطره سدیم کلراید برای شستشوی بینی نوزاد
- پوار بینی برای تخلیه موکوس از بینی نوزاد
- پماد برای سوختگی پای نوزاد
- پماد آنتی باکتریال برای زخمها و سوختگیهای نوزاد
- بانداژهای کوچک
- قیچی ناخن مخصوص کودکان
- قطرهچکان یا سرنگ دارو
- ناف بند طبی
نوزادان زیر 6 ماه نمیتوانند حتی از داروهای بدون نسخه بدون مجوز پزشک استفاده کنند؛ ازجمله ایبوپروفن و داروهای سرماخوردگی و سرفه که بزرگسالان بدون نسخه میتوانند از آنها استفاده کنند؛ اما معمولاً استفاده از دوز معقول استامینوفن شیرخواران در موارد ضروری، مجاز است اگر نوزاد تازه متولدشده شما برای مدتی تب داشت یا علائم بیماری را نشان داد حتماً با پزشک تماس بگیرید و خوددرمانی انجام ندهید.
وسایل موردنیاز برای تغذیه نوزاد
یکی دیگر از لوازمی که حضور آن در سیسمونی نوزاد لازم است، وسایل مربوط به تغذیه نوزاد هستند. قبل از به دنیا آمدن کودک، تصمیم بگیرید که آیا میخواهید به او شیر خودتان را بدهید یا از شیر خشک استفاده میکنید. شما برحسب نوع تغذیه نوزاد خود به لوازم زیر نیاز دارید:
درصورتیکه به نوزادتان شیر خشک میدهید:
- شیشه شیرهای پلاستیکی یا شیشهای بدون ماده مضر BPA که باید دردار باشند.
- ضدعفونیکننده بطری
- سر شیشه
- شیشهشور مکانیکی یا برقی
- پارچه برای اروغ زدن
اگر شیردهی میکنید، به این موارد نیاز دارید:
- پمپ پستان یا شیردوش
- کیسههای نگهداری شیر یا ظرف ذخیره شیر مادر
برخی از لوازم هم هستند که اگر به دنبال یک سیسمونی مختصر و مفید هستید، نیاز به خرید آنها نیست. اگر به دنبال یک سیسمونی کامل هستید، این لوازم را نیز میتوانید تهیه کنید:
- بالش شیردهی
- پیشبند شیر
- پیشبند غذا
- لیوان مخصوص نوزاد
- شیر گرمکن
- غذا گرمکن
- صندلی غذای کودک
- غذا ساز کودک
- لیوان ضد نشت
- ظرف غذاخوری
- فلاسک آب
- گرمکن بطری کودک
- لوازم اتاقخواب کودک
مطمئناً، تزئین اتاق کودکتان یکی از جذابترین و سرگرمکنندهترین اتفاقات دوران بارداری شما خواهد بود. شما میتوانید اتاقخواب کودکتان را با انواعی از لوازم رنگارنگ و جذاب تزئین کنید؛ اما در مورد انتخاب تختخواب و گهواره نوزاد سعی کنید که ساده باشد و قرار دادن هرگونه لوازم اضافی مانند پتو، بالش و اسباببازی بر روی تخت خطرناک هستند. آنها میتوانند مانع از تنفس نوزادان در خواب شوند. لوازم اتاقخواب نوزاد که باید در راهنمای سیسمونی نوزاد قرار دهید شامل موارد زیر هستند:
- تختخوابهای کودکان با ریلهای ثابت
- تشک استاندارد تخت کودک با یک روتختی کاملاً اندازه (راهنمای انتخاب تشک کودک)
- کمد لباس کودک
- کیسهخواب یا پشهبند
- ضربهگیر تخت
- بالش و روبالشی که میتواند شامل بالشهای ضد غلت و بالش گردنی نیز باشد.
- نینی لای لای
- پتوی نوزادی و ملحفه
- تشک نمگیر پلاستیکی برای زیر کودک
- ننو
شما همچنین میتوانید یک تخت باسینت نیز برای نوزادتان بخرید تا گاهی او را در کنار تخت خود بخوابانید، مهم ایجاد یک فضای خواب ایمن برای کودک است. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که منطقه خواب کودک خود را در 6 ماه تا یک سال اول در همان اتاقی که در آن میخوابید، نگه دارید؛ اما هرگز او را روی تخت خود نخوابانید.
برای کاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)، همیشه کودک خود را به روی پشت بخوابانید. برخی مطالعات و تجربیات نشان داده است که دادن پستانک در هنگام خواب نوزاد میتواند خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را کاهش دهد.
لوازم موردنیاز برای حملونقل نوزاد
نوزادان تمایل دارند که در آغوش گرفته شوند و نوازش شوند اما شما همیشه هم نمیتوانید آنها را بغل کنید. گاهی باید دستانتان آزاد باشد تا کار دیگری انجام دهید و یا ممکن است دچار گرفتگی دست یا کمردرد شوید. نوزاد هم گاهی به این شرایط برای کشف محیط پیرامونش نیاز دارد.
شما برای حملونقل نوزاد به همه یا برخی از این لوازم در لیست سیسمونی نوزاد خود نیاز دارید:
- کالسکه
- کریر
- روروک
- انواع صندلی ماشین کودک
- آغوشی نوزاد
- ساک وسایل بچه
- سان شید
- آینه کمکی ماشین
وسایل بازی و سرگرم گننده نوزاد
یکی دیگر از لوازمی که میتوانید در راهنمای خرید سیسمونی نوزاد خود قرار دهید، وسایل بازی و آرام کننده کودک هستند. شاید به نظر ضروری نیاید اما گاهی تنها چیزی هستند که میتوانند کودکتان را آرام و سرگرم کنند.
برخی از وسایلی که میتوانید تهیه کنید شامل موارد زیر هستند:
- راهنمای خرید اسباببازینوراد از جنس پلاستیکی برای داخل حمام
- جغجغه
- آویز تخت، کالسکه و کریر که اگر موزیکال باشد، بهتر است
- عروسکهای پولیشی
- دندانگیر
- پستانک
- تاب برقی
- توپ بادی جغجغه دار
- تشک بازی بادی
- قایق شناور
- انتخاب پستانک مناسب در مدلهایی که قابلیت چندتکه شدن را نداشته باشند زیرا خطر خفگی نوزاد دارند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید